Snabbreferat fört vid styrelsemöte med Skandinaviska Bedlingtonklubben den 7 augusti 2006.

Medlemsantal
Klubben har i dagsläget 177 medlemmar, uppfödarna har varit duktiga på att anmäla nya valpköpare.

Rasspecialen Bjuv.
Hanne meddelade att ca 35 hundar var anmälda i dagsläget men att hon förlängt anmälningstiden på eget bevåg då dataanmälningarna strulat och flera hade ringt henne att dom anmält men fått felanmälan.

Hanne meddelade att utställningskommittén har kontroll på läget. Vid träffen på lördagkvällen (kl 19.oo ) kommer mat + dryck att kosta 120 kr för medlem och för barn under 12 år i föräldrars sällskap är det fritt, kostnad för ej medlem blir 150 kr. Anmälningstiden för träffen utgår 1 september och är bindande, betalning sätts in på klubben konto. Hanne skickar information till Lena L för införande på klubbens hemsida.

Poängberäkning.
Kirsten hade skickat e-brev om norska utställningsbestämmelser till samtliga i styrelsen. Styrelsen beslutade att norska utställningslistan endast skall räknas på officiella utställningar anordnade av NKK och Norsk Terrier Klub, ej på de olika rasklubbarnas cert-utställningar då dessa är att likna vid våra brukshundklubbars inoff utställningar. Den nya poängberäkningen för Norges lista börjar fr.o.m. 1 januari 2007.

RAS
Hanne har kontaktat Karin Drotz angående RAS-kompendiet och fått till svar att tyvärr har det blivit förseningar i SKKs granskning av kompendierna så hon kunde inte säga när vårt kommer att bli godkänt. Hanne menade att uppfödarna kunde arbeta vidare på det som klubben satt som mål inom RAS.

Birgitta tog upp att inget hörts från SKK om färgregistreringen hos bedlington.

Birgitta tillskriver SKKs registreringsavdelning igen.

Årsmöte
Birgitta har varit i kontakt med Maria Sonestad angående valberedningens arbete. Maria hade skrivit och ringt till Lena H och Kenneth E men inte hört från dem ännu.

Bestämdes att årsmötet skulle hållas söderöver efter 4 år ”uppåt”. Ulla-Britt hälsade välkommen till Börjessons nya konferensrum i Ängelholm. Klockslaget bestämmes senare, troligen vid lunchtid och dagen blir den 28 januari 2007.

Almanacka
Lena meddelade att almanackan som ungdomarna skulle göra är färdig till ras-specialen och den bästa offerten för tryckningen blev 5.240 kr för 70 st. Styrelsen godkände priset för tryckning och antog ett försäljningspris på 100 kr/st.

Mentalbeskrivning
Hanne meddelade att hon fått 10 platser för bedlington vid mentalbeskrivning i Mönsterås den 29 oktober, det blir samma beskrivare som sist.

Uppfödarmöte
Uppfödarmöte tillsammans med Bullterrierklubben och Westie alliansen skall hållas senare under hösten och handla om allergier och klåda.

Nästa möte.
Ett kort möte kommer att hållas kl.18,30 lördagen den 9 september i Bjuv.

Vid noteringarna
Lena Lidsell